Nieuws

 
 
 
 
Nieuw
Geef een voucher cadeau voor een portret. 
Voor meer info: Contact
 
  
April 2014    Expositie Tuindorpkerk Utrecht
Van 27 april tot 7 juli a.s. exposeer ik in de Tuindorpkerk in Utrecht.
Voor meer info zie  http://www.dichtbij.nl/utrecht-en-leidsche-rijn/agenda/881477/heiligen-in-de-tuindorpkerk.aspx
   
 
Januari 2014       Aankomende expositie
Van 8 maart tot 13 april a.s. exposeer ik in Galerie  De Burgerij in Vorden.
Voor meer info zie www.deburgerij-vorden.nl
 
 
December 2013      Portret Koning Willem-Alexander verkocht  
 
  
 
  
Juli 2013        Opening Beeld van Beatrix op Paleis Soestdijk
Tot 1 september is de tentoonstelling Beeld van Beatrix te zien op Paleis Soestdijk. Het werk hangt hier in het Paleis zelf en verspreid over de te bezoeken vertrekken.
  
              
  
                      Paleis Soestdijk                                                   Marieke Spliethof krijgt uitleg
  
 
 
April 2013     Verlenging tentoonstelling
De expositie op het Loo wordt wegens grote belangstelling verlengd tot 16 juni. Daarna zal de tentoonstelling als geheel waarschijnlijk worden overgeplaatst naar Paleis Soestdijk, waar de schilderijen dan tot 1 september zullen kunnen worden bezichtigd.
 
Ondertussen werk ik aan de nieuwe vorst.
 
 
 
Januari 2013      Beelden van Beatrix
Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Hare Majesteit wordt op het Loo een tentoonstelling gehouden van 75 portretten die van haar zijn gemaakt. Naast bekende schilderijen van Marthe Röling, Ans Markus en Andy Warhol zijn door kunstenaars ruim 2000 werken ingezonden. Na voorselectie zijn 80 kunstenaars uitgenodigd hun werk te laten zien op het Loo voor beoordeling door een jury die bestond uit Jan de Bouvrie, Sacha de Boer en Marieke Spliethoff.
Het portret dat ik in 1994 schilderde in opdracht is geselecteerd voor de tentoonstelling die van 31 januari tot in mei te zien is. De tentoonstelling wordt geopend door Minister van Staat Dries van Agt op 30 januari a.s. Op 30 januari zendt de NOS ook een programma uit over de tot standkoming van de tentoonstelling en de selectiedag.
In het AVRO-programma KunststofTV (tip: kijk op 32 minuten) werd mijn portret besproken door Marieke Spliethoff, en getoond.
 
Voor verder informatie zie www.hetloo.nl en www.nos.nl/koningshuis  
        

 
 
Beelden van de opening van de tentoonstelling op 30 januari 2012
 
              
 
Juryvoorzitter Jan de Bouvrie                 Majesteit in de tentoonstellingsruimte
  
 
November 2012      Jaarboek Kunstenaars 2013
Het nieuwe Jaarboek Kunstenaars 2013 is uit. In het boek een overzicht van werken van ruim 300 Nederlandse beeldend kunstenaars. Ik ben vertegenwoordigd met mijn portret van de operadiva Montserrat Caballé. Het jaarboek is ook dit jaar verkrijgbaar in de boekhandel, of via de website www.jaarboekkunstenaars.nl.
Bij koop of opdracht ontvangt iedere klant een exemplaar.
 
 
 
November 2011      Jaarboek Kunstenaars 2012
Zojuist kwam het nieuwe Jaarboek Kunstenaars 2012 uit. Het lijvige boek biedt een overzicht van werken van ruim circa 300 Nederlandse beeldend kunstenaars. Mijn werk is met twee pagina's vertegenwoordigd.
Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel, of via de website www.jaarboekkunstenaars.nl.
 
Juli 2011       Opera The death of Dido
Tijdens de Gentse feesten 2011 wordt door jonge zangers een opera opgevoerd met de titel The death of Dido. De organisator heeft gevraagd de afbeelding van het door mij geschilderde Dido en Aeneas te mogen gebruiken voor de affiche.
Voor meer informatie http://www.warmwater.be/
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli 2011      Heiligen en pasta
In juli en augustus 2011 hangen enkele van mijn heiligen op een wel heel andere plek dan in 2010, namelijk in de Leidse Trattoria Bocconi (Burgsteeg 6 2312 JS Leiden) . In de mediterane sfeer gaan ze een heel ander publiek ontmoeten dan in Oosterland. Kom vooral langs en neem als u er toch bent iets lekkers mee voor thuis. www.bocconi.nl

Bocconi Pasta Italiana

 
 
 
 
Maart 2010         Expositie 2010
 
Van 6 maart tot en met 18 april 2010 hingen een aantal van mijn heiligenportretten op een duo expositie in de monumentale Michaëlskerk in Oosterland op Wieringen. De expositie stond in het teken van de Paastijd.
 
Meer informatie over kerk en expositie vindt u op www.sckw.nl
 

                                

 
Michaëlkerk Oosterland Wieringen    
 
 
 
December 2009      Boek over hedendaagse Portretschilders
Op 19 november 2009 verscheen het boek 'Sprekend' van Annelou Bangert. Een aansprekend boek over hedendaagse Nederlandse portretschilders. Naast de informatie over de schilders en de vele foto's biedt het boek interessante informatie over portretkunst in het algemeen.
Ik ben een van de in het boek opgenomen kunstenaars.
 
'Sprekend' werd gelanceerd bij Maison de Bonneterie in Amsterdam. Emile Ratelband liet zich die middag live portretteren in de etalage aan de Kalverstraat door twee van de kunstenaars uit het boek, waarna 'Sprekend' werd gepresenteerd. Ook in de pers is ruim aandacht geschonken aan het boek.
 
 
December 2009      Bijzondere actie
Als actie werden door de Bonneterie van een viertal kunstenaars vouchers ter beschikking gesteld voor het laten maken van een portret. Het publiek kon intekenen op een van de vier kunstenaars. De Bonneterie koos mij uit als een van de vier kunstenaars van wie een portret kon worden gewonnen.
 
'Sprekend'  is verkrijgbaar via de betere boekhandel of via Bol.com. Het ISBN-nummer is 978-94-90103-01-9.